vineri, 8 iulie 2016

"Corectia incepe de la noi!" - Episodul 6


De ce este important sa achizitionam doar produse cosmetice notificate?



"Prin definitie produsul cosmetic este orice substanţă sau amestec destinate punerii în contact cu părţile externe ale corpului uman (epidermă, zonele cu păr, unghii, buze și organe genitale externe) sau cu dinţii și mucoasele cavităţii orale, cu scopul exclusiv sau principal de a le curăţa, de a le parfuma, de a schimba aspectul acestora, de a le proteja, de a le menţine în condiţii bune sau de a corecta mirosurile corpului" -Ghidul Produsului Cosmetic- Institutul National de Sanatate Publica- Programul National de Monitorizare a Factorilor Determinanti din Mediul de Viata si Munca.

Regulamentul numarul 1223/2009 privind produsele cosmetice.
Alege de pe piata doar produsele cosmetice care respecta cerintele prezentului Regulament. Numai produsele cosmetice notificate la Comisia Europeana prin Portalul de Notificare a Produselor Cosmetice (denumit CPNP), conform art. 13 din Regulament.

Produsele cosmetice nu trebuie sa pericliteze sanatatea umana.
Atentie la eticheta!
Cumpara produse sigure, depozitate in conditii de siguranta, in spatii proprii de depozitare cu sisteme de ventilatie functionale. Prezentul regulament impune selectia ingredientelor fara riscuri pentru utilizator.
Cumpara doar produse NOTIFICATE DE COMISIA EUROPEANA!
ATENTIE LA COMPOZITIE!
ATENTIE LA AMBALAJ!
ATENTIE LA ETICHETA!
ATENTIE LA DOSARUL TEHNIC!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu