duminică, 11 martie 2018

CURATENIA INSEAMNA PREVENTIE


CURATENIA INSEAMNA PREVENTIE
Omul se află permanent într-o ploaie de stimuli care produc numeroase senzaţii: vizuale, auditive, olfactive, tactile, interne, etc.Volumul de informaţii receptat de organele senzoriale ajunge până la 100.000 de biţi pe secundă, din care ajung în conştiinţă 25-100 de biţi pe secundă, realizându-se astfel o importantă selecţie a stimulărilor. Rolul ATENTIEI in acest proces este extrem de important, ea fiind o focalizare a conştiinţei. ATENTIA este o importantă funcţie cognitivă, constând în orientarea şi concentrarea activităţii psihice cognitive asupra unui obiect sau fenomen.
ALEGE CONSTIENT CA O MASURA DE PREVENTIE

Citeam despre Hygieia, (Hygiea or Hygeia; Ancient Greek:Ὑγιεία or Ὑγεία, Latin: Hygēa or Hygīa) personificarea sanatatii, a igienei si a curateniei si despre asocierea cu prevenirea bolii si mentinerea starii de sanatate.

H ( Hygieia) = Igiena = Preventie = ATENTIE!




CURATENIA inseamna preventie, este un proces complex si capata o semnificatie puternica, de cele mai multe ori, dupa o trauma. ATENTIA este un fenomen deosebit de complex, greu de descifrat, din categoria fenomenelor psihice care susţin energetic activitatea, este o funcţie prin care se modulează tonusul nervos, necesar desfăşurării celorlalte procese şi structuri psihice. Prezenţa ATENTIEI  asigură o bună receptare senzorială şi perceptivă a stimulilor, înţelegerea mai profundă a ideilor, o memorare mai trainică şi mai fidelă, selectarea şi exersarea mai adecvată a priceperilor şi a deprinderilor.

CURATENIA incepe din interior cu un simplu exercitiu de ATENTIE!

ATENTIA  indreptata inspre frumos este inceput schimbarii, ca masura de PREVENTIE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu