marți, 20 august 2013

Prezentare echipament pentru spalat geamuri IONIC Systems

Este adevarat ca “IONIC Systems Limited” reuseste sa revolutioneze “industria de curatenie” prin utilizarea filtrelor de osmoza inversa in sistemele de spalat geamuri. 

Apa este un element vital, suntem 70% apa si in viata cotidiana APA POTABILA este indispensabila. Modificari mici ale metabolismului hidro-mineral produc tulburari grave iar insuficienta aportului de apa are urmari dezastruoase.

Parametrii de calitate ai apei potabile sunt stabiliti prin lege, pentru cei interesati http://ro.wikipedia.org/wiki/Ap%C4%83_potabil%C4%83

Apa potabila contine saruri si minerale, elemente importante pentru sanatatea noastra, dar cand vorbim de utilizarea acesteia la spalarea geamurilor prezenta acestor elemente devine incomoda, fiind preferata o apa pura.

“IONIC Systems” introduce filtrele de osmoza inversa pentru purificarea apei.



Osmoza inversa este un proces de separare, care foloseste presiunea pentru a forta trecerea unei solutii printr-o membrana, care retine solvatatul de o parte si permite solventului pur sa treaca de cealalta parte. Cu alte cuvinte, este facilitata trecerea apei din solutia mai concentrata in solutia mai diluata.  Acesta este inversul procesului osmotic normal, in care miscarea naturala printr-o membrana a solventului, este din zona de concentratie mica a solvatatului,  catre o zona de concentratie mare a solvatatului, atunci cand nu se aplica nicio presiune externa. In acest caz membrana este semipermeabila, aceasta insemnand ca permite trecerea solventului dar nu si pe cea a solvatatului.



De obicei apa purificata obtinuta cu ajutorul unui sistem de osmoza inversa este putin mai acida decat apa potabila, ceea ce o face necorespunzatoare pentru sanatatea noastra si cu siguranta nerecomandata a fi consumata o perioada indelungata. Acest pH usor acid obtinut in urma purificarii este deosebit de util in cazul spalarii geamurilor, apa dizolvand toate sarurile si depunerile fara efort suplimentar din partea utilizatorului, lasand o sticla curata si fara urme.



Sistemul testat de noi a fost QUATTRO Electric, cu pompa de 370 W la 1500 rpm, compus din patru filtre: un filtru de carbon activ pentru a capta produsele chimice organice si clorul, un filtru dedurizator care atrage din apă ionii pozitivi (cationi), în principal ionii de calciu (Ca) şi de magneziu (Mg) şi eliberează în acelaşi timp sodiul (Na), un filtru de osmoza inversa care ridica puritatea apei pana la 97% si un filtru de ionizare pentru demineralizarea apei, ajungand la o puritate de peste 99%.



Impreuna cu sistemul QUATTRO Electric am utilizat un prelungitor foarte usor din fibra de carbon SWIFT45 de 12,39 m si 4,10 kg si o perie Ionic MultiPole.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu