vineri, 15 martie 2013

La multi ani! 15 Martie - Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor


Pe 15 Martie 1962, intr-un discurs in fata Congresului American, presedintele american J.F. Kennedy a enuntat patru drepturi fundamentale ale consumatorilor: dreptul la securitate, dreptul la informare, dreptul de a alege si dreptul de a fi ascultat.

Ziua Mondiala a Consumatorilor a fost sarbatorita pentru prima data in 1983 de catre “Consumers International”. Doi ani mai tarziu, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a acceptat liniile directoare ale Natiunilor Unite in domeniul protectiei consumatorilor. Acestea formulau principalele drepturi ale consumatorilor cerute de catre organizatiile de consumatori. Aceasta data speciala, ne da ocazia in fiecare an sa promovam drepturile noastre fundamentale!

Noi incercam sa promovam si sa aparam aceste drepturi ale consumatorilor, prin toata activitatea organizatiei noastre si in ultimul timp, prin intermediul ziarului INFOCONS, singurul ziar independent in domeniu.

Ziarul, realizat in colaborare cu experti in domeniile de interes si beneficiind de testele comparative realizate in cadrul organizatiei mondiale si autonoma de industrie – International Consumers Research & Testing, are misiunea de a informa publicul, in totala independenta vis-a-vis de fabricanti si distribuitori. Sa testam produsele, sa le comparam pentru ca voi sa va faceti cumparaturile mai inteligent: aceasta ramane misiunea noastra. Dar ne intrereseaza si problemele actuale care va preocupa! Sunteti din ce in ce mai multi care cautati produse prietenoase cu mediul si care sunt fabricate respectand etica.

Speram sa venim in intampinarea nevoilor voastre de infomare! Nu in ultimul rand sper ca si prin intermediul InfoCons sa reusim schimbarea de atitudine dintr-o atitudine pasiva intr-o atitudine activa a consumatorilor din Romania prin Campania o9atitudine!

Sorin Mierlea
Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania 

Un comentariu:

  1. Daca se poate, as dori sa stiu cand va fi acea zi in care se va interzice prin LEGE adausul de steroizi, anabolizanti, E-uri in alimentele fabricate? ar fi bine sa se faca o actiune de strangere de semnaturi prin care sa se ceara emiterea unei Legi de 3 randuri, ca din data de... adio la E-uri, la chimicale cancerigene in tot ceea ce inseamna aliment uman sau animal pe teritoriul romaniei.

    RăspundețiȘtergere